2021.nov.28 - dec.4.

Nézzük, mi mindent rejt az idei ünnepi naptár az első adventi hétre! :-)

 

Idén is összeállítottuk népszerű kislábnyomos ünnepi naptárunkat, amelyben a teljes adventi időszakra találhatunk ötleteket és inspirációt ahhoz, hogy tudatosabban, zöldebben, felelősebben ünnepelhessünk.

A naptár ablakait a Kislábnyom Facebook oldalán nyitogatjuk majd november 28-tól kezdve! Hasznos tippekkel, finom falatokkal, alkotnivalókkal, érdekességekkel, nézni- és olvasnivalókkal jelentkezünk minden nap, jó csemegézést mindenkinek!

Közelednek a téli ünnepek, a karácsony, így sokan a saját otthoni, családi ünneplésükre készülődés során időt szakítanak arra, hogy másokkal, gyakran a maguknál rászorulóbbakkal, megosszanak bizonyos dolgokat: élelmiszert, ajándékot, ruhákat, meleget, ...

Az osztozás azonban "egész éves program" kéne legyen! A cél, hogy elterjedjen és népszerűvé váljon az egymástól való szerszám-, kisgép-, sporteszköz stb. kölcsönzés, amellyel – közösen elfogadott szabályok mentén! - egy adott eszköz vagy berendezés több háztartást is kiszolgál, így csökkentve az erőforrás-felhasználást.

A Global Footprint Network - és hozzájuk csatlakozva a @GreenDependent - az idei Túllövés Napjától (júl.29.) 100 napon át tett közzé hatékony, a gyakorlatban is kipróbált és működő megoldásokat, amelyekkel a jelenlegi ökológiai túllövést tudjuk érdemben csökkenteni, és a rendelkezésre álló ökológiai keretek közé terelni.

A megoldások közül a leghatékonyabb, legfontosabb maradt utoljára – ez a megoldás: TE vagy!

 

Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások terén elért innovatív megoldásokat, a témában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket és projekteket ismerték el a rangos nemzetközi díjjal

 

Tartalom átvétel