Igyunk felelősen - újratölthető poharak, palackok

Ezen a héten az eldobható palackok alternatíváival, az újratölthető palackokkal, termoszokkal, poharakkal foglalkoztunk. Ezek az eszközök egyrészt elősegítik az energiapazarlás csökkentését, másrészt hulladékmegelőzésben is komoly szerepet játszanak. Fontos kiemelni továbbá azt is, hogy ezen palackokba a fogyasztók maguk döntik el mit tesznek, vagy ők készíthetik el a fogyasztott italt. Így az nem csak egészségesebb, de kisebb lábnyomú is lehet, például egy kerti hársfavirágból készített tea vagy akár csapvíz fogyasztása esetén, mint egy iparilag előállított üdítő, vagy olyan ásványvíz, mely forrása túlhasználat alatt áll.

Újratölthető palack / termosz / pohár

A kislábnyomos élet szempontjából elengedhetetlen, hogy az ember ne vásároljon állandóan PET-palackokat, amelyek gyakran egy használat után a kukában végzik. Sok más alternatív megoldás adott, ha szeretnénk ezt az energiát pazarló és hulladékot termelő gyakorlatot kiváltani. Számos különböző újratölthető pohárral, termosszal, palackkal találkozhatunk a boltok polcain, amelyek funkciójukban és anyagukban is sokfélék. Érdemes odafigyelni azonban arra, hogy tartós és környezetbarát anyagú edényt válasszunk. Vannak olyan újratölthető palackok is, melyek aktív szénszűrővel rendelkeznek, így kiszűrik a csapvízben található káros, szennyező anyagokat és a kellemetlen szagokat, ilyen például a Bobble palack. Ez a palack újrahasznosított PET-ből készül, BPA- és PVC-mentes, a szénszűrő pedig cserélhető benne, ezáltal is biztosítva a hosszú távú használat lehetőségét.

A kislábnyomos élet híveinek azonban az sem mindegy, mit is töltünk újratölthető palackjainkba, termoszainkba, ezen is érdemes elgondolkodni :).

További hasznos eszközök ITT
Beszerzéshez segítség - termékjel ismertető, online weboldalak elérhetősége - letölthető INNEN
További ötletek a Kislábnyom Hírlevél Termékek, Szolgáltatások rovataiban.