Kislábnyomos Ünnepi Naptár

2021.nov.28 - dec.4.

Nézzük, mi mindent rejt az idei ünnepi naptár az első adventi hétre! :-)

 

 

nov.28. – NÉZNI-, OLVASNIVALÓ

Paul Hawken - VisszafordíthatóKönyvVisszafordítható – 100 hatékony megoldás a klímakatasztrófa megállításához - A klímaváltozás kapcsán megjelenő riasztó hírekkel szembesülve nehéz átlátni, hogy mit tehetünk a válság elhárításáért a kormányok, települések, vállalatok és az egyének szintjén. A könyv segít minket az eligazodásban.

Honlap (angol): "100 nap a cselekvésre" oldal – Olyan gyakorlati megoldások gyűjteménye, amelyek segíthetnek elérni, hogy az emberiség ökológiai lábnyoma és a természetes ökoszisztémák regenerálódó képessége egyensúlyba kerüljön.

nov.29. - TIPPEK

Lehet más az ünnep – Fa helyett termőág, ehető dekorációk, kislábnyomos ajándékötletek, ünnepi receptek

Adventi naptár készítése - Adventi naptár készítésével megkönnyíthetjük a karácsonyi  várakozást a gyerekek számára, sőt, akár őket is bevonhatjuk a készítésbe. Lássuk hát, hogyan, miből készíthetünk hulladékmentes, kreatív adventi naptárat!

nov.30. – CSINÁLD MAGAD

9+1 madáretető ötlet - Teljesen hétköznapi tárgyakat, vagy éppenséggel kidobásra ítélt csomagolóanyagokat is felhasználhatunk!

dec.1. – ADJ MÁSOKNAK

Többet kellene osztoznunk? - Közelednek a téli ünnepek, így sokan a saját otthoni, családi ünneplésükre készülődés során időt szakítanak arra, hogy másokkal, gyakran a maguknál rászorulóbbakkal, megosszanak bizonyos dolgokat: élelmiszert, ajándékot, ruhákat, meleget, ... Az osztozás azonban "egész éves program" kéne legyen!

dec.2. – ÉTEL-ITAL

Zöld ötletek csizmába - Mikulás már javában készülődik a kiscipő-töltögetésre - ideje, hogy mi is átgondoljuk, hogyan tehetjük zöldebbé az ajándékozást.

A tudatos szakács könyve - Tájfajták, elfeledett őshonos zöldségfajták, vadon termő növények, fair trade alapanyagok – ezekből válogat a Tudatos szakács könyve, melynek receptjeit régi gyümölcsfajták megmentői, termelői piacok rajongói, közösségi kertészkedők, fair trade szakemberek, vásárlói közösségek tagjai és még sokan mások gyűjtötték és írták.

dec.3. - EGÉSZSÉG

Immunerősítő tippek vírusok ellen - Mit tehetünk gyerekeink és saját egészségünkért, vagy azért, hogy ha le is döntött bennünket egy kórokozó, enyhébb tünetekkel, hamarabb és szövődménymentesen túljussunk rajta.

Alternatív influenza-kezelés - Hagyományos népi gyógymódok, immunerősítés, számos hatékony, jól bevált módszer

dec.4. – ÉLETMÓD, PIHENÉS

Home - Go Goals! SDG board gameGo Goals – letölthető családi társasjáték a fenntartható fejlődési célokról - Az ENSZ megbízásából készült, 22 nyelven - magyarul is! - elérhető ingyenes társasjáték „Go Goals” („Hajrá célok!”) néven, kb. 8 éves kortól.

3 környezetbarát társasjáték - Három olyan társasjáték, amely nem terheli a környezetet, és játszva tanít a természet szeretetére