EnergiaKözösségek

Az E.ON EnergiaKözösségek energiatakaré-kossági verseny "Másfélfokos karbon-böjt-jének" utolsó hetében a szabadidő eltöltéséhez, a termékekhez és szolgáltatá-sokhoz köthető energiafogyasztással és kibocsátással foglalkozunk.

Tartsatok velünk! Nézzétek végig az eheti ellenőrző listát és mérjétek fel, mi mindent tesztek és tehetnétek még ezeken a területeken az energiafogyasztásotok és karbon-lábnyomotok csökkentése érdekében!


Az E.ON EnergiaKözösségek energiatakarékossági verseny "Másfélfokos karbon-böjtjének" harmadik hetében járunk, ezen a héten a Mobilitás a téma.

A böjthöz bárki csatlakozhat, és az adott heti ellenőrző listát végignézve felmérheti, mi mindent tesz és tehetne még az közlekedéshez köthető energiafogyasztása és karbon-lábnyoma csökkentése érdekében! Tartsatok velünk! :-)


Február végén négyhetes „Másfélfokos karbon-böjtbe” kezdtek az E.ON EnergiaKözösségek energiatakarékossági verseny résztvevői: ellenőrző listák segítségével átgondolják energiafogyasztási szokásaikat, és kihívásokat tesznek, amelyeket a böjt végig megvalósítanak.

A böjthöz természetesen bárki csatlakozhat, és a hetente közzétett ellenőrző listákból választhat magának egy-egy heti kihívást!


4 hetes Másfélfokos karbon-böjtöt indít a Nagyböjt elején a GreenDependent az E.ON EnergiaKözösségek programban - tartsatok velünk!


 

Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások terén elért innovatív megoldásokat, a témában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket és projekteket ismerték el a rangos nemzetközi díjjal

 


2021 nyarán zárult az E.ON EnergiaKözösségek verseny újabb évada. Programunk sikerét jelzi, hogy a csapatok a járványhelyzet ellenére is jelentős energiamegtakarítást értek el. A 6 hónapig tartó verseny díjkiosztóján a legtöbb energiát megtakarító közösségek mellett a legkreatívabbak, valamint az önkéntes koordinátorok részesültek jutalomban.


Az E.ON EnergiaKözösségek program résztvevő háztartásai évről évre bizonyítják, hogy beruházás nélkül, csak viselkedésváltozással is jelentős energiát takaríthatunk meg. Azonban különösen nehéz helyzettel szembesültek az idei verseny résztvevői, hiszen a koronavírus járvány miatt otthonról dolgozva, tanulva próbáltak meg minél többet takarékoskodni. Sőt, még ennél is többet tettek: végigcsinálták az idei tematikus karbon-böjtöt is!

De hogy hogyan is zöldültek most is? Erről gyűjtöttük össze kedvenc jógyakorlataink, tippjeink, idézeteink.


A karbon-böjti kihívás mellett idén egy nemzetközi kezdeményezéshez is csatlakozhatunk! Az Energy Self Portraits egy fotóverseny, ami igyekszik bemutatni, milyen eltérő, energiaellátáshoz, energiahasználat-hoz köthető kihívásokkal kell szembenézniük a világ különböző pontjain élőknek. Mindez kiegészül azzal a céllal, hogy hosszú távon a program elősegítse, hogy mindenki számára elérhető, megfizethető és fenntartható erőforrásokból lássuk el háztartásainkat.


Az E.ON EnergiaKözösségek program résztvevői idén is, dacolva az otthoni oktatással és home office-al, azon dolgoznak, hogy energiát takarítsanak meg és ezzel csökkentsék hozzájárulásukat a klíma-válsághoz – amiről most, a járványhelyzetben sem szabad megfeledkeznünk! Február és március folyamán pedig nem „csak takarékoskodnak”, hanem karbon-böjtölnek is!


Az E.ON EnergiaKözösségek háztartászöldítési és energiamegtakarítási verseny második kreatív versenyfeladata rendszerint egyfajta alternatív böjt megvalósítása volt, egy időben a Húsvétot megelőző Nagyböjttel. Idén kiloWattal böjtöltek a résztvevő családok, és dacára annak, hogy felforgatta életüket a koronavírus járvány, lelkesen és kreatívan oldották meg ezt a feladatot is!